Brexit без сделка ще остави дупка в размер на 30

...
 Brexit без сделка ще остави дупка в размер на 30
Коментари Харесай

Британският бюджетен регулатор: Твърдият Brexit ще доведе до незабавна рецесия

 Brexit без договорка ще остави дупка в размер на 30 милиарда паунда годишно в проектите на Англия по отношение на разноските и ще потопи страната в незабавна криза, предизвести Службата за бюджетна отговорност (OBR), представена от Euractiv.
Излизането от рамките на Европейския съюз (ЕС) без съглашение през октомври ще докара до стесняване на английската стопанска система с 2% през 2020 година и увеличение на бюджетния недостиг с 30 милиарда паунда годишно, демонстрират резултатите от фискалния стрес тест, избран от OBR. Говорейки за отчета от фискалните стрес проби, ръководителят на регулатора Робърт Чоут съобщи, че цялостната картина, която се обрисува приказва за „ нараснала неустановеност и намаляващо доверие, които ще възпират вложенията, а по-високите бариери пред Европейски Съюз ще окажат въздействие върху вътрешното и външното търсене, до момента в който лирата внезапно ще се обезцени “.

Според Чоут налагането на мита и обезценяването на паунда, дружно с по-ниския налог върху приходите, комбинирано ще тласната стопанската система в криза.

Това, от своя страна, ще остави Англия с чиста тежест на дълга от към 12% или повече през идващите пет години.

Стрес пробата на OBR се основава на по-малко тежкия сюжет от общо двата, избрани от Международния валутен фонд (МВФ) през април.

Досега OBR основаваше икономическите си прогнози на догатката, че Обединеното кралство няма да напусне Европейски Съюз без договорка.

Въпреки това, възможностите на Англия да напусне без договорка след крайния период на 31 октомври, наподобява, бързо набъбнаха през последните седмици, защото и двамата евентуални наследници на премиера Тереза Мей позволяват излизане без съглашение.

И Борис Джонсън, и Джереми Хънт дадоха обещание да преговорят още веднъж с Брюксел по отношение на съглашението, което Мей съумя да контракти през май, и да извадят Англия от блока без договорка, в случай че водачите на Европейски Съюз откажат да разискват още веднъж към този момент уредените въпроси.
По публикацията работи: Аспарух Илиев
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР